Astaxanthin

Hej, jag tror att Astaxanthin är bra men vill veta mer.

Alla pratar om fria radikaler – men vad är det egentligen?
Att kroppen behöver näring och syre vet de flesta av oss. De flesta vet också att det vi äter och luften vi andas omvandlas till vatten och koldioxid i kroppen – vi få energi. Vad många inte vet, eller tänker på, är att den omvandlingen också ger upphov till fria radikaler, så kallade reaktiva syreföreningar.
Det är inget större fel på fria radikaler, de är en viktig del av kroppens immunförsvar, men blir det för mycket av det goda skadas kroppen. I tekniska termer kallas detta oxidativ stress, bäst beskrivet som att kroppen rostar på insidan. Att vi får rynkor är ett exempel på oxidativ stress.

Kan man minska antalet skadliga fria radikaler?
Det korta svaret är ja.

Det lite längre svaret är att så kallade antioxidanter är ett väl beprövat och populärt sätt att skydda kroppens celler från oxidativ stress.

Och att en av världens starkaste antioxidanter är just astaxanthin, hela sextusen gånger starkare än den kändaste antioxidanten, C-vitaminet.

Isländsk superkraft i en liten burk skulle man kunna säga.
Med astaxanthin får du, förutom minskat antal fria radikaler, en rad andra fördelar för dig och din kropp. Du får mer energi till dina muskler, bättre elasticitet i huden och ett starkare immunförsvar.

Astaxanthin utvinns ur en alg som heter Heamatococcus pluvialis och är det ämne som ger laxen sin fina rosa färg. Ämnet är fettlösligt vilket gör att den lätt tas upp i det membran som omger kroppens celler. De fria radikalerna kan, förutom att göra nytta som jag skrev ovan, också bryta ner just cellmembranet vilket är dåligt för dig och din hälsa. Tack vare sin fettlösliga konstruktion kan astaxanthinet lagras i kroppen, till skillnad från sina kusiner, de vattenlösliga antioxidanterna som går ur kroppen ganska snabbt.

Med möjligheten till lagring kommer många fördelar, jag ska nämna några.

Antioxidanten når huden och stannar där under en längre tid. Du skyddas från skadliga solstrålar och får färre och mindre djupa rynkor. Säkert har du hört talas om hudens kollagen, astaxanthin stärker kollagenlagret och ökar därmed hudens elasticitet.

Ett annat användningsområde som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren är astaxanthinets positiva påverkan på kroppen muskler. Algens förmåga att dämpa träningsvärk som uppstår i musklerna efter hård träning är den troliga förklaringen till effekten. Visst kan träningsvärk göra lite skönt-ont, men nog vore det bra att slippa den helt ibland?

Som om allt detta inte vore nog har astaxanthinet också en generell positiv effekt på kroppen. Den stärker helt enkelt din kropp.

Nu är jag övertygad om astaxanthinets positiva effekter och beredd att beställa.

Energy -Vegan Produkt

Asta Energy är till för dig som tränar och vill öka på din återhämtningsförmåga. Asta Energy ger snabbare muskelåterhämtning genom att förbättra syresättningen i musklerna. Asta Energy skyddar kroppens celler från oxidativ stress, och dämpar träningsvärk och skador som kan uppstå i muskler vid hård träning. Asta Energy innehåller 4 mg av en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns i naturen, Astaxanthin. Ämnet bygger upp kroppen genom en daglig dos på 1-2 kapslar med maten. Ett naturligt val för dig som tränar och lever ett aktivt liv.

Asta Energy

 • Ger ökad energi och bättre återhämtningsförmåga
 • Ger ökad syresättning till muskler
 • Positiva effekter mot träningsvärk

Cardio - Vegan produkt

Ett kosttillskott för dig som vill skydda hjärta och kärl mot ett för tidigt åldrande. På Island är man van att ta vara på havets naturresurser, däribland krilloljan. Nu kan du ladda kroppen med Omega-3 fettsyror direkt från källan. Varje kapsel Asta Cardio innehåller Omega-3 fettsyran DHA i kombination med 4 mg Astaxanthin. Dessa substanser har positiva egenskaper på kroppens vävnader. Asta Cardio bidrar till förbättrad funktion av hjärta, hjärna och ögon. Hud, muskler, ledband, ögon och kardiovaskulära system är alla mottagliga för Astaxanthin, vilket gör den till en mycket aktiv antioxidant.

Asta Cardio

 • Hälsosamt för hjärt och kärlsystem
 • Ger förbättrad uthållighet och återhämntningsförmåga
 • Ett bra val för kardiovaskulär hälsa

Skin

Asta Skin är ett kosttillskott som tillverkas speciellt för att bibehålla hudens normala elasticitet och fuktighet. Dr Lilja Kjalarsdóttir är forskare och uppfinnaren av detta helt nya hudpreparat. Dr Lilja, utexaminerades i biomedicinsk vetenskap vid University of Texas år 2011 och har arbetar för KeyNatura som huvudansvarig för forskning och utveckling.

AstaSkin riktar sig till kvinnor och män över 30 år. Men enligt Dr Lilja kan även personer yngre än 20 år dra nytta av kosttillskottet, eftersom det kan bidra till att fördröja åldersförändringar i huden. "Ju äldre du är desto snabbare kommer du att se resultat och ju mer uppenbart kommer det att vara. Även yngre personer kan använda kosttillskottet, men de ser ingen omedelbar förändring, på grund av att huden fortfarande är ung. Men de kommer att se långsiktiga resultat och deras hud kommer att åldras mycket långsammare! " Dr Lilja nämner också att försökspersoner som testat denna produkt har sett förbättringar i huden inom så lite som två veckor. Rynkorna var mindre uppenbara och huden kändes mer smidigare och mjukare.

Innehållet i AstaSkin är anpassat till hudens behov. Dess innehåll är Astaxanthin 6 mg, ceramid 30mg, fiskkollagen 250 mg samt vitaminer och mineraler som främjar frisk hud. Vitamin A, riboflavin(B2), niacin(B3), biotin(B7) (100 % av DRI) bidrar till att bibehålla normal hud. C (100 % DRI) främjar normal kollagenbildning i huden.

Asta Skin

 • För fastare och spänstigare hud
 • Mer lyster och friskare hudton
 • Skyddar huden mot solskador och UV-strålar

Astaxanthin

Förbättrad hälsa, prestanda och allmänt välbefinnande med isländska Astaxanthin! Isländska Astaxanthin är vår senaste produkt i Astaxanthin-familjen. Den är avsedd för dig som letar efter den kraftfulla antioxidanten Astaxanthin. Det ger dig - ökad uthållighet och muskelbildning under träning. Samt skyddar huden mot solens strålar och reducera för tidigt åldrande, genom att den bibehåller hudens fuktighet och elasticitet. Med gynnsamma effekter på det kardiovaskulära systemet som kan minska bildandet av dåligt kolesterol och öka det "bra". Renheten och kvaliteten hos Astaxanthin går hand i hand med vår produktionsmetod. En nyckelfaktor har varit att ta fram en produktionsteknologi som garanterar 100 % renhet, 100 % kvalitet och lämnar det minsta kol-avtrycket. Vi har framgångsrikt uppnått detta eftersom vi använder rent isländskt vatten och isländsk energi i produktionsprocessen.

Asta Astaxanthin

 • Förbättrad hälsa med isländska Astaxanthin
 • Ökad uthållighet och muskelbildning
 • Positivt för blodomloppet.

Asta Eye KOMMER SNART !

Isländska AstaEye skyddar mot åldersrelaterad makuladegeneration, det vill säga åldersförändringar i gula fläcken. Asta Eye rekommenderas vid torra och irriterade ögon. Omega-3 Astaxanthin har således en gynnsam effekt på ögats hälsa eftersom ämnet skyddar ögonlocken och kan hjälpa till vid ögontrötthet och torrhet i ögonen, som så många upplever med ökande ålder Två kapslar med kraftfulla AstaEye ger din kropp:

Lutein 6 mg Zeaxanthin 2 mg Natural Icelandic AstaKey™ Astaxanthin 4 mg E-vitamin 4 mg C-vitamin 500 mg Koppar 2 mg Zink 25 mg Varje förpackning med AstaEye innehåller 60 kapslar, som varar 1-2 månader. Denna produkt är helt vegan och ekologiskt hållbar.

Formeln är baserad på AREDS2-studien som rekommenderas av ögonläkare över hela världen. Utöver den grundläggande AREDS2-formeln har vi lagt till Astaxanthin, som också är kliniskt studerad och har visat sig upprätthålla ögons hälsa. AREDS2-studien inkluderade 4203 patienter.

Asta Eye

 • Skyddar mot åldersförändringar i gula fläcken
 • Mot torra ögon
 • Omega 3 - DHA är viktig för retinas (näthinnans) funktion

Omega

Ett flytande kosttillskott för dig som vill skydda hjärta och kärl mot ett för tidigt åldrande. På Island är man van att ta vara på havets naturresurser. Nu kan du ladda kroppen med Omega-3 fettsyror direkt från källan. Asta Omega innehåller Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA i kombination med 4 mg Astaxanthin. Dessa substanser anses kunna bidra till förbättrad funktion av hjärta, hjärna och ögon. Astaxanthin är en av de mest kraftfulla antioxidanterna i naturen och har flera positiva effekter på kroppen. Hud, muskler, ledband, ögon och kardiovaskulära system är alla mottagliga för Astaxanthin, vilket gör den till en mycket aktiv antioxidant.

Asta Omega

 • Hälsosamt för hjärt- och kärlsystem
 • Positiva egenskaper på blodvärden.
 • Ett bra val för hjärta och syn.