Fri frakt över 500:- | Snabba leveranser

Antioxidanter - Astaxanthin

Antioxidanter – vad är det?

Många studier har undersökt antioxidanteffekterna av astaxanthin-tillskott på människokroppen. En kontrollerad studie av överviktiga vuxna visade att intag av 20 mg astaxanthin dagligen under tre månader ökade blodets totala antioxidantkapacitet med 35%. Kosttillskotten ökade också nivåerna av superoxiddismutas, en av kroppens viktigaste antioxidanter, med 30%.

Dessa förbättringar var associerade med en minskning med 33% i de cirkulerande nivåerna av malondialdehyd (MDA) och en 59% minskning av nivåerna av isoprostan (4). Både MDA och isoprostan är indikatorer för lipidperoxidation, vilket är oxidativ nedbrytning av lipider orsakade av fria radikaler. För att stödja dessa resultat har studier bekräftat att astaxanthin har en direkt effekt på lipidperoxidering i cellmembran.

Är du på jakt efter ett kosttillskott som ger dig en hög antioxidantkapacitet så kan vi erbjuda ren Isländsk Astaxanthin https://humanpower.se/collections/all/products/islandsk-astaxanthin-kosttillskott

Hälsa och antioxidanter

Antioxidanter skyddar kroppen mot oxidering och ger fördelar till ett hållbart och friskare liv.

Astaxanthin är nu erkänt som en av de starkaste antioxidanterna på planeten.

Från att hjälpa till att bekämpa hjärt-kärlsjukdomar och hudskador, till att förbättra muskelstyrka och ögons hälsa, finns det en mängd vetenskapliga bevis som understryker dess värde.

Antioxidanter är oerhört viktiga eftersom kroppens naturliga försvarsmekanism mot fria radikaler, som är förknippade med hälsoproblem, inklusive Alzheimers, hjärt-kärlsjukdom, diabetes, Parkinsons, samt åldersrelaterade symtom som rynkor, benskörhet och grå starr.

Som ett resultat ökar efterfrågan på astaxanthin för sin potentiella antioxidant.

Listan över studiestödda förmåner associerade med astaxantin skulle förmodligen kunna fylla en pool i olympisk storlek. Bara ett par av de mest imponerande fördelarna inkluderar att bekämpa tecken på åldrande och mental nedgång, samt främja hälsosamma inflammationsreaktioner i hela kroppen.

 Två olika studier från 2011 lyfter fram astaxantins förmåga att skydda mot oxidativ stress och inflammation. En hävdade att den visade "påvisbart löfte" för att sakta ner åldersrelaterad förlust av fysisk nedgång och den andra drog slutsatsen att det potentiellt kunde avvärja kognitiv nedgång.

 

Och det är bara toppen av isberget. Flera andra studier har funnit ännu fler fördelar med astaxanthin, som att öka immuniteten, lindra ögonspänning, minska ledvärk och skydda hjärthälsan. 

Skönhet och antioxidanter

Astaxanthin kosttillskott med sin höga antioxidant skapar skönhet inifrån och ut. Den får din hud mjuk och smidig, reducerar rynkor och ger en ungdomligare lyster. Antioxidanterna påverkar även hår och naglar, håret blir tjockare och glansigare medans naglarna förstärks.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända