Fri frakt över 500:- | Snabba leveranser

Astaxanthin minskar muskelskador vid träning

Visste du att Astaxanthin kan minska muskelskador vid träning? 

Läste en forskningsstudie att Serbiska forskare sett att karotenet i astaxanthin kan minska muskelinflammation och muskelskada som orsakats av hård träning.

I den dubbelblinda studien, som varade i 90 dagar, gav man dagligen antingen 4 g astaxanthin eller placebo till 40 serbiska fotbollsspelare. De fick under perioden inte inta några andra näringstillskott. Forskarna, ledda av Ivana Baralic från Sports Medicine Association i Serbien, säger att undersökningen visade att gruppen som fått astaxanthin hade ”minskad muskelskada och färre inflammationer föranlett av hård fysisk träning. 

Astaxanthin

Astaxanthin är en av naturens kraftigaste antioxidanter med bevisad antiinflammatorisk förmåga. Astaxanthinet skyddar kroppen celler mot oxidativ stress och kan bidra till många positiva effekter i kroppen, som ett väl fungerande immunsystem, god mag- och tarmhälsa samt bevarande av god muskelfunktion och återhämtning efter ansträngning. Astaxanthin finns naturligt i algen Haematococcus pluvalis. Algen har anpassat sig för att överleva både näringsbrist och stark exponering av solljus. Det är när det utsätts för stark sol som den producerar astaxanthin för att skydda sig mot de starka UV-strålarna. Fisk, som lax, äter algerna och får i och med det en fin röd färg på köttet. Ämnet är nödvändigt för att laxen ska bli könsmogen samt skyddar laxen mot sjukdomar. 

Har du hört att kungen av karotenoider är Astaxanthin?

Naturens starkaste antioxidant lever i hav och insjöar och är unik på flera sätt. Astaxanthin, som utvinns från mikroalg, är kanske just vad du behöver om du vill återhämta dig och bygga upp hälsan på ett skonsamt sätt. 

Två tredjedelar av vår jord är täckt av vatten. Under ytan, i havets djup men också i sjöar och dammar finns världens största trädgård av växter. Här i hav och sjöar har algen astaxanthin sitt rike.

Havets egna grönsaker är näringsrika och har en rad olika hälsobringande effekter som kan göra dig friskare, piggare och vackrare.

Det finns över 9 000 alger som delas in i tre grupper, bruna, röda och gröna alger. 

Det som ger laxen och flamingon dess rosa färg och tuppen sin röda kam är algen astaxanthin. 

Bygg upp hälsan med naturen starkaste antioxidant Astaxanthin.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända