Fri frakt - Snabba leveranser

Astaxantin

Vad är Astaxantin och varför är det bättre än vitamin C för din hud?

Astaxantin är en imponerande alg som har visat sig vara kraftfull på många sett. Astaxantin är en alg (Haematococcus pluvalis) som ger lax, flamingos och hummer sin underbara rosa och röda färg, men vissa kallar den mest imponerande antioxidanten på marknaden. Så, vad har den här fria radikalkämpande ingrediensen Astaxantinet att göra med din hud?  

Astaxantin från Island – en av världens renaste miljöer  

Först och främst, låt oss prata om hur denna antioxidant inte bara är bra för huden utan också bra för djur och vår planet. Vi vet alla att märkning av ingredienser som "naturliga" och "rena" ibland kan vara vilseledande, men Astaxantin, kommer från mikroalger, är helt vegan, hållbart framtaget och mycket potent. I själva verket är det växtodlade derivatet det mest potenta av alla - det är 20–30 gånger starkare än syntetiskt Astaxantin och mycket starkare än Astaxantin som kommer från krill eller lax som äter på röda alger och bara bär spår av det hudälskande näringsämnet.

Astaxantin har en stark solskyddande effekt

Astaxantinets färg kommer faktiskt från en försvarsmekanism som uppstår när alger utsätts för hårt solljus. Det visar sig att samma egenskaper också kan skydda vår hud från solens strålar. En klinisk studie visade att Astaxantin inte bara hjälpte till att skydda huden från UV-inducerad skada och hyperpigmentering, det förbättrade också hudbarriärens funktion, fukt och struktur.

Astaxantinet ger vitamin C en utmaning

C-vitamin som vi känner till är en kraftfull antioxidant, men tyvärr är den inte särskilt stabil och bryts ner snabbt när den utsätts för syre. För att bekämpa nedbrytningen av huden, hår och naglar har kosttillskott och hudvårdstillverkarna insett fördelarna med Astaxantin. Det visade att Astaxantin var mer stabilt än vitamin C. Astaxantinet visade sig i en klinisk studie vara 6000 gånger starkare än C-vitamin.

C-vitamin är inte det enda med konkurrens - Astaxantin är också 800 gånger starkare än CoQ10, 550 gånger starkare än grönt te och 75 gånger starkare än alfa-liponsyra.

 Astaxantinet främjar cirkulationen och ger huden en ungdomlig lyster

Astaxantin har visat sig öka blodflödet, vilket i sin tur ökar cellomsättningen, förstärker elasticiteten och ökar vattenretentionen. Det betyder en jämnare hud, en hud med mindre rynkdjup, smidigare och ungdomligare hud för dig som vill ta hand om din hud. Precis som C-vitamin fungerar det som en milt exfolierande och melaninproduktionsinhibitor för att ge huden lyster, Astaxantin uppmuntrar nya celler att komma till ytan och skina – ger dig naturligtvis en ungdomligare lyster

Astaxantin är ett kosttillskott att räkna med för din hudvårdsrutin

Dr Lilja Kjalarsdóttir på SagaNatura har skapat vår allt-i-en produkt Asta Skin genom forskning där astaxantin vetenskapligt visat sig ha överlägsna antioxidantfördelar från denna spännande nya aktiva ingrediens. Astaxantin är banbrytande för användningen av röda alger som härrör från Astaxantin och som fått många kvinnor och män nöjda över de förändringar de märkt genom att kontinuerligt använda vårt Asta Skin kosttillskott vilket har förbättrat deras hud, hår och naglar.

Astaxantin i kosttillskott ger en allt-i-en produkt med balans åt din hud, hår och naglar

Det enklaste sättet att införliva Astaxantin i din hudvårdsrutin är ett dagligt intag av Asta Skin från KeyNatura. Extremt fuktgivande kosttillskott där Astaxantin underlätta cellomsättningen samtidigt som den försvagar dagens föroreningar och smuts. Det är ett skonsamt, men ändå kraftfullt sätt att introducera Astaxantin, kollagen och keramide i din hudvårdsrutin.

Astaxantin är huvudingrediensen i KeyNatura Asta Skin som skapar en skyddande barriär för din hud (precis som Astaxantin gör för alger), vilket gör att din hud kan aktivera Astaxantinets UV-skyddande egenskaper under dagen även under din makeup eller att behålla maximal mängd fukt i din hud över natten. Den är formulerad med ingredienser som Astaxantin, kollagen från fiskben, keramide, vitamin A, B2, B3, B7, B3 och vitamin C en kombination som är känd för att öka fördelarna med andra antioxidantingredienser, vilket gör detta till en hudförändrande, antioxidantdriven kombination som din hud kommer att älska.

Asta Skin från Keynatura är fullproppad med Astaxantin

Human Power Sweden erbjuder kosttillskott i flera olika varianter där samtliga kosttillskott innehåller Astaxantin. Våra kosttillskott odlas och tillverkas på Island. Astaxantinet odlas i vattenväxthus med solljuslampor från grön energi. Produktionen är väl genomtänkt utifrån ett helhetsperspektiv för att värna om vår miljö.