Fri frakt över 500:- | Snabba leveranser

Träning – rörelse i vardagen

Kroppen mår bra av att vi rör på oss. Det kan vara ett träningspass, promenad eller det vi kallar vardagsmotion, ta trapporna i stället för hissen osv. Hälsosamt  för både kropp och själ. Med rörelse minskar du risken att drabbas av allvarliga sjukdomar. Även nedstämdhet och depression kan förebyggas med hjälp av regelbunden träning.

Oavsett vad du har för mål med din träning – om du vill bli starkare, få bättre kondition, komma i form generellt eller få en skönare känsla i kroppen – så ökar förstås chansen om du tränar något som du tycker det är roligt.

Motivationen kan vara att hålla sig frisk och orka med vardagen.

Med bättre kondition får du mer ork, starkare immunförsvar och du förebygger hjärt- kärlsjukdomar genom att låta hjärtat jobba.

För att få bättre kondition behöver man jobba så att pulsen går upp ordentligt, att du blir bli flåsig. Träna/promenera minst 30 minuter i sträck.

Att träna intervaller där du växlar mellan riktigt högt tempo och lugnare är också effektivt för att förbättra konditionen.

Föredrar du promenader kan du även där öka tempot i korta etapper för att få upp pulsen och ökar därigenom konditionen.

En promenad kan köra igång gladhormonerna och påverkar hjärnan positivt. Starta med mikrovanor – utnyttja lilla stegets kraft för att senare kunna öka dina motionsvanor.

Vi rekommenderar dessa när ditt fokus är träning