Fri frakt över 500:- | Snabba leveranser

Astaxanthin

Vad är Astaxanthin?

Astaxanthin är en stark antioxidant som bland annat finns naturligt i Blodregnsalg (Haematococcus pluvalis). Den finns även naturligt i lax, hummer och andra kräftdjur där den bidrar till den härliga rosa/röda färgen. Astaxanthin tillhör gruppen karotenoider som är organiska fettlösliga näringsämnen som  förekommer naturligt i växter. Med andra ord är astaxanthin 100% naturligt, dessutom en av de mest imponerande antioxidanterna på marknaden.  

Vårt Astaxanthin kommer från Island – En av världens renaste miljöer  

Denna antioxidant är inte bara är bra för huden, utan också bra för djuren och vår planet. Vi vet alla att märkning av ingredienser som "naturliga" och "rena" ibland kan vara vilseledande. 

Vårt kosttillskott kommer från mikroalger som är hållbart odlade på Island. Det är helt vegansk och mycket potent. Den växtbaserade varianten av ämnet är den mest potenta av alla, det är 20 till 30 gånger starkare än den syntetiska varianten. Dessutom mycket starkare än animaliskt astaxanthin som kommer från krill eller lax.

Hälsosamma personer som joggar

Antioxidanten har en starkt solskyddande effekt

Astaxanthinets färg kommer från en försvarsmekanism som uppstår när alger utsätts för starkt solljus. Det visar sig att samma egenskaper också kan skydda vår hud från solens strålar. En klinisk studie visade att astaxanthin inte bara hjälpte med att skydda huden från UV-inducerad skada, utan även hyperpigmentering. Det förbättrade också hudbarriärens funktion, fukt och struktur.

Astaxanthin ger vitamin C en utmaning

C-vitamin är nog den antioxidant som flest av oss känner till, som vi dessutom enkelt får i oss genom citrusfrukter. En nackdel med c-vitamin är att den inte är speciellt stabil och snabbt bryts ner när den utsätts för syre.

En nackdel som astaxanthin inte har. Detta är något som många tillverkare inom skönhetsindustrin har insett. Därför har det blivit väldigt vanligt att kosttillskott och skönhetsprodukter nu innehåller astaxanthin. Ämnet visade sig i en klinisk studie vara 6000 gånger starkare än C-vitamin.

Astaxanthin är även 800 gånger starkare än CoQ10, 550 gånger starkare än grönt te och 75 gånger starkare än alfa-liponsyra.

Främjar cirkulationen och ger huden en ungdomlig lyster

Astaxanthin har visat sig öka blodflödet, vilket i sin tur ökar cellomsättningen, förstärker elasticiteten och förbättrar hudens vattenretention. Det betyder en jämnare hud med mindre rynkdjup, smidigare och ungdomligare hud för dig som vill ta hand om din hud. Precis som C-vitamin fungerar det som en milt exfolierande och melaninproduktion inhibitor för att ge huden bättre lyster.

Ett naturligt kosttillskott för din hudvårdsrutin

Dr Lilja Kjalarsdóttir på SagaNatura har genom forskning skapat vår allt-i-en produkt Asta Skin från KeyNatura. Astaxanthin har vetenskapligt bevisats ha överlägsna fördelar jämfört med många andra antioxidanter. Användningen av ämnet är banbrytande och har hjälpt många kvinnor och män. Genom att regelbundet använda Asta Skin kosttillskott hjälper du kroppen att förbättra  hud, hår och naglar.

Det är ett skonsamt, men ändå kraftfullt sätt att introducera astaxanthin, kollagen och ceramid i din hudvårdsrutin.

Par som tittar på en soluppgång

Kan motverkar inflammationer

Det finns flera olika sätt som astaxanthin kan förebygga inflammationer i kroppen. Extrakt från Blodregnsalg har hos möss visat sig kunna motverka magsår, detta genom att minska mängden av bakterien som orsakar detta. Hos människor har man kunnat observera en ökning av flera immunceller och att infektionsmarkören C-reaktivt protein minskat. Man har även observerat en skyddande effekt mot inflammation i njurar och ögon.

Fördelar för diabetiker

Det är väldigt vanligt att personer med diabetes har oxidativ stress i kroppen, en process där reaktiva syreföreningar i droppen kan skada celler och organ. Något som antioxidanter kan motverka. Den oxidativa stressen hos diabetiker beror på hyperglykemi, detta för att insulinproduktionen i bukspottkörteln inte fungerar som den ska. Astaxanthin kan förbättra den mängd glukos och insulin samt ha en skyddande effekt på cellerna som producerar insulin, vilket motverkar att dessa skadas av glukos.

Hjärt- och kärlsjukdomar

Precis som vid diabetes så lider kroppen ofta av oxidativ stress vid hjärt- och kärlsjukdomar. Antioxidanten astaxanthin har visat sig ha positiva effekter vid dessa tillstånd, både hos människor och djur. Hos människor har blodplättar som behandlats med antioxidanten visat sig ha högre nivåer av kväveoxid, vilket är vidgar kärlen. 

Ett naturligt kosttillskott

Human Power Sweden erbjuder kosttillskott i flera olika varianter där samtliga kosttillskott innehåller astaxanthin. Våra kosttillskott odlas och tillverkas på Island. Vårt astaxanthin odlas hållbart i vattenväxthus som använder grön energi. Produktionen är väl genomtänkt utifrån ett helhetsperspektiv, allt för att värna om vår miljö.

Källor:

Ambati RR, Phang SM, Ravi S, Aswathanarayana RG. Astaxanthin: sources, extraction, stability, biological activities and its commercial applications – a review. Mar Drugs. 2014 Jan 7;12(1):128-52